2013. február 10., vasárnap

Várakozás a kiskutyákra

Van egy Mick Jagger nóta "Goddes In The Doorway" http://www.youtube.com/watch?v=2p8pB2jf4Gw
Igaz, hogy teljesen másról szól, de számomra a jelentése, hogy a jó dolgok már a kuszobon állnak, nemsokára belép a csoda (az istenno), az életembe.
Most ez a csoda Tequila kiskutyáinak világra jovetele.
Szeretem a várakozást. A felkészulés idejét, a "van idom" tudatát". Nem kell sietni, vár rám valami, egy élmény, mely csak az enyém lesz. Nemsokára.
Tequila hasa hatalmas. Két utolsó csecse, mint két félbevágott zsemle. Észrevétlenul csordogál belole a suru, sárga tej.
A kicsi lények mozognak a kezem alatt, ahogy a hasára tapasztom a tenyeremet. Mocorognak. Nincs mese, ami ott van bent, annak hamarosan ki kell jonnie.
Nem izgulok a szulés miatt. Megcsináljuk egyutt.
Gyerekkoromban mindig ott voltam az állataim szulésénél. Amikor eljott az ido, akkor hozzám jottek, és nekem találnom kellett egy jó helyet a kolykezéshez. Bár, volt, amikor rosszul dontottem.
A szekrényben, a szépen behajtogatott ágynemu kozé hiba volt invitálnom a macskát.
Az aranyhorcsogot sem nagyapám ágyának párnáiba kellet volna rejtenem. A leleplezést éppenhogy csak túlélték. Mindketten.
Teki nyalja a kezem amikor simogatom a hasát.
O is szólni fog, amikor itt az ido.
Mostanában feljon aludni velunk a hálóba. Hallom, amikor megváltozik a légzése. Felébredek, ha nyog egyet. Már nehéz a teherrel felállnia. Furcsán terpeszti a hátsó lábait járás kozben. Billeg. Kb. hat kg-ot hizhatott.

Reggelre leesett a hó. Szépen meg is maradt. Bocsánatos bun így februárban. Hogy miért lenne bun?
Februárban már nagyon elegem van a télbol. A hidegbol, a tobb réteg ruhából. A napfény hiánya a legrosszabb. A havazás szép. Beragyogja a kinti fehérség a szobát is. Jó kimenni a puha fehérségbe. Tiszta csizmával hazajonni. A meleg szobában mézes, fahéjas teát szurcsolni.
A kutyák is felélénkulnek. Tapossák a havat. Teki is korbenéz.


Kicsi Sally ot is hívja játszani. Megindul, de nem, most nem esik jól a rohangálás.


A fedezés december 9-én tortént. Illetve december 12-én a második. Kérdés a megtermékenyulés idopontja. Lehetunk a 63. napon, ha az elso dátumot vesszuk.
Annyi kérdés van. Hány kiskutyát rejt a pocak? Hány fiú és hány darab kislány lesz? Milyen szinuek?
Jó ez a várakozás. Lehetoség az álmodozásra.
Az aggodalom sóhaja is feltor néha. Konnyu szulés lesz? Egészségesek lesznek? Hogyan fogja Teki gondozni oket? Hiszen ez az elso alma.
Ilyenkor csak teszek-veszek. Készulgetek. A ház patyolat tiszta. Kézfertotlenito a mosdónal. Goztisztito uzemre kész. Halomnyi tiszta lepedo elokeszitve. Az elletoláda szépen berendezve.
Várjuk oket. Mostmár minden percben. Tenyérnyi kis csodák. Visszaszámlálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése